Piškotki


KLIMAOPREMA d.d. (v nadaljevanju te politike kot: "Mi" ali "Podjetje") uporablja piškotke in podobne tehnologije na svoji spletni strani www.klimaoprema.com (v nadaljevanju: "Strani"), da zagotovi njihovo pravilno delovanje in zagotavlja storitev z večjo funkcionalnostjo in z vsebina najvišje kakovosti. Ta dokument vsebuje podrobne informacije o tem kako uporabljamo piškotke in kako lahko spremenite nastavitve za brisanje ali zavrnitev piškotkov. Za informacije o uporabi osebnih podatkov zbranih na naši spletni strani preberite naše Obvestilo o zasebnosti (povezava).

Če niste spremenili svojih nastavitev z onemogočenjem piškotkov s klikom na "Sprejmem vse piškotke" sprejemate uporabo piškotkov (in podobnih tehnologij) v skladu s to politiko piškotkov. Če ne sprejemate uporabe piškotkov preberite spodnja poglavja z naslovom "Kako spremeniti nastavitve piškotkov" za dodatna navodila.

Kaj je piškotek?
Piškotki so majhne datoteke sestavljene iz črk in številk, ki se prenesejo v vaš računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Shranijo se prek vašega internetnega brskalnika v vaši napravi. Piškotki spletnim mestom omogočajo shranjevanje določenih podatkov za lažje in hitrejše brskanje po spletnih mestih, omogočajo vam učinkovito krmarjenje po spletnih mestih, zapomnitev želenih nastavitev in na splošno izboljšanje uporabniške izkušnje. Prav tako nam lahko pomagajo in tretje osebe vam na podlagi vaše zgodovine iskanja prikažejo spletne oglase, ki so morda ustreznejši za vas in vaše interese.

Nekateri piškotki se shranijo samo za čas vašega obiska naše spletne strani. Ti piškotki se imenujejo sejni piškotki. Drugi piškotki, imenovani trajni piškotki, lahko ostanejo shranjeni v vaši napravi po vašem obisku in do njih lahko dostopate z našega spletnega mesta vsakič, ko ponovno obiščete naše spletno mesto. Lastni piškotki so tisti, ki jih podjetje na vašo napravo namesti neposredno. Uporaba našega spletnega mesta lahko povzroči tudi namestitev piškotkov tretjih oseb v našem imenu. Piškotke tretjih oseb uporabljamo za analizo našega spletnega mesta in za njegovo uporabo (na primer piškotke, ki jih zagotavlja Google® Analytics), pa tudi za omogočanje oglaševanja (kot je opisano spodaj). Upoštevajte, da ne moremo nadzorovati shranjevanja ali dostopa do takšnih piškotkov. Če želite izvedeti, kako te tretje osebe uporabljajo piškotke morate preveriti pravilnike o zasebnosti in piškotkih navedenih storitev tretjih oseb.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani lahko razvrstimo v tri kategorije: "tehnični piškotki", "analitični piškotki" in "oglaševalski piškotki". Spodnja tabela vsebuje dodatne informacije o vrstah piškotkov na naši spletni strani in pojasnjuje njihovo uporabo:


Tehnični (potrebni) piškotki: _CFDUID (1 leto)
Ti piškotki se iz tehničnih razlogov uporabljajo za pravilno delovanje našega spletnega mesta in za uporabo storitev, ki jih vsebuje. Potrebni so za krmarjenje po spletnem mestu in uporabo njihovih funkcij. Ti piškotki ne zbirajo informacij o vas za tržne namene in ne sledijo, kje ste krmarili po internetu. V njihovi odsotnosti spletna stran ali nekateri njeni deli morda ne bodo delovali pravilno. Zato se ti piškotki vedno uporabljajo ne glede na uporabniške nastavitve. Ta kategorija piškotkov se vedno pošlje z naše domene. Uporabniki lahko te piškotke izbrišejo s pomočjo funkcije brskalnika.
Viri: klimaoprema.hr (piškotki na prvi strani)


Analitični piškotki: _ga (2 leti) in _gat (1 dan)
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o [uporabi našega spletnega mesta, na primer straneh, ki jih obiskujete pogosteje, številu obiskovalcev našega spletnega mesta ali spletnem mestu, ki je obiskovalce napotilo na naše spletno mesto]. Ne shranjujejo osebnih podatkov uporabnikov, temveč zbirajo združene in anonimne podatke. Te podatke uporabljamo za sestavljanje poročil in za izboljšanje našega spletnega mesta, na primer tako, da nas obvestijo, ali so uporabniki našli napake, in uporabnikom omogočijo, da zlahka najdejo, kaj so iskali.
Viri: klimaoprema.hr (piškotki na prvi strani)

Analitični piškotki: _gid (1 dan)
Po končani seji brskanja ostanejo v vaši napravi razen če jih izbrišete.


Trženjski piškotki: r / zbiranje (seja)
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o spletnih mestih in posameznih krajih, ki jih uporabniki obiščejo na našem spletnem mestu in zunaj njega (kar lahko na primer kaže na vaše interese in druge lastnosti). Običajno se uporabljajo za prikazovanje naših oglasov in oglasov tretjih oseb, ki bi lahko uporabnika zanimali. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila ogledov oglasa in pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalskih kampanj.
Google je razvil dodatek za brskalnik, ki vam omogoča, da preprečite uporabo podatkov JavaScript storitve Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Prenesete ga lahko tukaj: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout ali na naslednji povezavi - povezava za izključitev Google Analytics.
Viri: doubleclick.net

Druge podobne tehnologije
Naši strežniki samodejno zberejo vaš naslov IP, ko obiščete naše spletno mesto in jih lahko povežemo z imenom vaše domene ali imenom vašega ponudnika internetnih storitev. Prav tako lahko zajamemo nekatere "podatke o toku klika", povezane z vašo uporabo našega spletnega mesta. Podatki Clickstream vključujejo na primer informacije o vašem računalniku ali napravi, internetnem brskalniku in operacijskem sistemu ter njegovih nastavitvah, spletnem mestu, ki vas je napotilo na naše spletno mesto, spletnem mestu in vsebini, ki jo vidite ali kliknete ob obisku, ter kdaj in za kako dolgo, ki ga prenesete, spletna mesta, ki jih naslednjič obiščete, ko zapustite naše spletno mesto in iskalne izraze, ki ste jih vnesli na našem spletnem mestu ali na strani, ki vas je napotila na naše spletno mesto.

Kako spremeniti nastavitve piškotkov
Če se ne strinjate z njihovo uporabo, lahko piškotke enostavno izbrišete (ali preprečite) z uporabo povezav za izključitev piškotkov iz zgornje tabele ali s spreminjanjem nastavitev brskalnika, tako da piškotkov z našega spletnega mesta ni mogoče namestiti v vaš računalnik ali mobilno napravo . Če želite to narediti, sledite navodilom v brskalniku. Naučite se spremeniti nastavitve za:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer (IE 9)
Safari (iOS)
Če se odločite za zavrnitev piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta in sporočila, ki jih prejmete od nas,so za vas manj pomembna kot če sprejmete piškotke. Če onemogočite piškotke ali kategorije piškotkov, piškotki iz vašega brskalnika ne izbrišejo, vendar boste morali to storiti v svojem brskalniku. Za več informacij o piškotkih, vključno s tem, kako videti, kateri piškotki so shranjeni v vaših napravah ter kako jih upravljati in izbrisati, obiščite www.allaboutcookies.org.

Piškotki so že nastavljeni
Če ste onemogočili enega ali več piškotkov, takšnih piškotkov ne bomo več obdelovali. Onemogočanje piškotkov ne vpliva na zakonitost njihovega zbiranja ali obdelave na kakršen koli drug način, preden so onemogočeni.

Pogoji spremembe
Podjetje si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni to Politiko piškotkov v skladu z obveznostmi, ki jih predpisujejo veljavni predpisi, in uporabnikom svoje spletne strani posreduje nove ažurne informacije, zato priporočamo, da redno preverjate posodobitve to spletno mesto.


Ta politika piškotkov je bila nazadnje posodobljena maja 2019.