Tehnologija

Proizvodni procesi potekajo na dveh lokacijah v Samoboru in Novi Gradiški, obe na Hrvaškem. Sodobne proizvodne linije so bile razvite v sodelovanju s strokovnjaki Klimaopreme in priznanimi evropskimi proizvajalci. Proizvodni procesi potekajo na velikem številu visoko učinkovitih robotskih proizvodnih linij in CNC strojev, ki zagotavljajo najkrajši čas izdelave in mednarodno raven kakovosti. Naše proizvodne linije so razporejene tako, da se surovine, predvsem pločevina v zvitkih hitro premikajo med posameznimi postopki brez notranjega transporta, kar ima za posledico zelo kratek čas proizvodnje. Prav tako je odpadkov čim manj. Tak koncept proizvodnega procesa, porazdeljen na površini približno 20.000 m2 z novo zgrajenim velikim  visoko regalnimskladiščem z  zagotavlja proizvodne zmogljivosti, ki lahko ustrezajo najvišjim zahtevam kupcev. Celoten proizvodni proces nadzoruje programska oprema ERP, ki zagotavlja zelo učinkovit pretok informacij potrebnih za hiter odziv kupca.

Proizvodna linija za pravokotna ohišja
Proizvodna linija za požarne lopute in druge pravokotne izdelke lahko letno proizvede 30.000 kosov na izmeno. Ohišja so narejena s tehnologijo profiliranja s čimer se zmanjša število operacij med montažo. Ker smo edino podjetje, ki to počne na ta način smo to vrsto ohišja patentirali in imamo veljaven patent za požarne lopute.

Proizvodna linija valjastega ohišja
Proizvodna linija za cilindrične izdelke, predvsem VAV elemente in požarne lopute lahko letno proizvede 60.000 kosov na izmeno. Posebnost te linije je samodejna izdelava cilindričnega ohišja za kateri koli izdelek in končno ohišje je pripravljeno za vgradnjo. Del operacij na liniji opravi robot, ki samodejno komunicira s stroji in prepozna izdelek in njegove dimenzije. V bližnji prihodnosti nameravamo ločiti proizvodnjo okroglih VAV in okroglih požarnih loput.

Proizvodna linija panelov za čiste prostore
Proizvodna linija panelov za čiste prostore uporablja lakirane pločevinaste plošče, kar zahteva izjemno občutljivo rokovanje in vrhunski nadzor kakovosti izdelkov in procesov. Končni panel se izdela vsaki dve minuti, proizvodna zmogljivost pa je ocenjena na več kot 100 m² panelov na uro. Paletiranje izvaja robot z nosilnostjo 700 kg, izbran in zasnovan v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo in ladjedelništvo v Zagrebu. Naša linija proizvodnih linij čistih prostorov je najsodobnejša na svetu.

Kot podjetje usmerjeno v prihodnost nenehno stremimo k novim priložnostim in inovativnim rešitvam. Spodbujamo izvirnost in kreativnost posameznikov in skupin, da strankam ponudimo najboljše rešitve s področja Cleanroom in KGH, ki zagotavljajo zdravo in udobno bivanje v prostoru ter energetsko učinkovitost stavb.
Proizvodni obrat Klimaoprema je varno in zdravo delovno okolje v katerem se spodbuja medsebojno zaupanje, dobri odnosi in osebni razvoj posameznikov.
1.JPGPowder Coating-2.jpgRobot at Water Jet.jpgTrumpf Laser-Punching.jpgWater Jet.jpgWelding-Forming-Robot _ Cylinder.jpgDecoiler-Punching _ Cylinder.jpg2.JPGPanel Frame Roll Former.jpgPanel Bender.jpgPanel Robot.jpg