Uspešna akvizicija nemškega podjetja MCRT

14.5.2021


V želji, da bi potrdili svojo močno zavezanost nenehni rasti, naložbam v raziskave in razvoj ter uresničitvi vizije Klimaopreme kot vrhunskega tehnološkega podjetja smo prevzeli priznano nemško podjetje MCRT. Gre za podjetje, ki deluje že 22 let in zaposluje 70 vrhunskih strokovnjakov s področja tehnologije čistih prostorov za proizvodnjo mikroelektronike, to je  ene najbolj rastočih vej elektronike na svetu.
 
MCRT sodeluje z največjimi svetovnimi proizvajalci optike, mikroelektronike in nanotehnologije ter ponuja široko paleto sistemov čistega prostora s poudarkom predvsem na načrtovanju, projektiranju in izdelavi tako imenovanih "mini okolij" za industrijo polprevodnikov. Tako v polprevodniški industriji kot tudi v farmacevtski in medicinsko-tehnični industriji so izjemno visoke zahteve po čistosti prostorov, MCRT pa je znan po svojih individualnih rešitvah, ki niso prisotne samo v Evropi, temveč tudi v svetu.
 
"S to pridobitvijo smo potrdili svojo strateško usmeritev za močnejšo prisotnost na področju mikroelektronike na najzahtevnejših svetovnih trgih. Prevzem nam omogoča, da podjetje usmerimo v nove in inovativne projekte na področju čistih prostorov v zahodni Evropi, kjer v zadnjih nekaj letih beležimo rast poslovnih rezultatov. Ker že zdaj ponujamo  rešitve čistih prostorov na ključ za farmacevtske obrate, bolnišnice, laboratorije je ta pridobitev logična pot do še močnejšega pozicioniranja in krepitve našega strateškega položaja na evropskem trgu čistih prostorov," so sporočili iz podjetja.
 
V zadnjih nekaj letih Klimaoprema svoje rešitve uspešno trži na zahodnoevropskih trgih in izvaža skoraj 90 odstotkov svojih izdelkov in storitev. Z nakupom MCRT je Klimaoprema pridobila večje kapacitete vrhunskega inženirskega osebja, uporabo naprednih programskih paketov, razširitev ponudbe izdelkov in prodajnih zmogljivosti ter večje možnosti za nova zaposlitve. Poleg tega bo nakup pridobil internacionalizacijo poslovanja in še boljši položaj Klimaoprema na nemškem trgu, kjer že leta gradi močno in prepoznavno blagovno znamko.
   
Na koncu smo ponosni na še en velik uspeh, ki smo ga podjetje in vsi zaposleni dosegli v času gospodarskega okrevanja in pandemije virusa Covid 19 in se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so s svojim znanjem in izkušnjami prispevali k uresničitvi te akvizicije.